Bio energetische therapie

Bio energetische therapie

Bio energetische therapie is gebaseerd op de samenwerking tussen lichaam en geest. Het is vaak aangetoond in de praktijk: een persoon die nog niet klaar is om te sterven, blijft vaak langer in leven dan doktoren hadden voorspeld. Het is in principe een geneeskundige manier om te kijken naar de welbekende uitdrukking “Mind Over Body”

Het probleem zit hem natuurlijk in het tegenovergestelde voorbeeld. Negatieve gedachten en ervaringen kunnen nadelige effecten hebben op het lichaam. U kent het wel: tijdens stressvolle periodes, gaan vaak de spieren in rug en schouders vastzitten. Mentaal overspannen mensen hebben last van vermoeidheid. Er zijn een heleboel manieren waarop mentale energie zich omzet in lichamelijke energie. Wij willen de oorzaak van het probleem aanpakken en de klachten op een natuurlijke manier bestrijden, zonder bijwerkingen en onnatuurlijke medicatie.

Lichaamsoefeningen

Het aanpakken van deze kwalen gebeurt bij bio energetische therapie op twee samenhangende manieren. Eerst leert de patiënt welke signalen een lichaam afgeeft. U wordt u bewust van de samenhang tussen emoties en klachten, en leert de signalen te herkennen. Hierdoor merkt u op tijd dat uw lichaam last krijgt van onderliggende mentale situaties.

Daarnaast worden er bio-energetische oefeningen uitgevoerd, waarbij de natuurlijke energiestroom van het lichaam wordt herstelt. Deze energiestroom noemen we ‘levensenergie’. Een gezonde levensenergie heeft een ideale balans tussen spanning en ontspanning, oplading en ontlading. Dit herstellingsproces kan gebeuren door middel van ademhalingsoefeningen, dans, meditatie, het uiten van emoties en op andere manieren, specifiek toegespitst op het probleem van de persoon.

Na de bio energetische therapie weet u beter wat de signalen van uw lichaam betekenen, en hoe u lichamelijke klachten kan voorkomen en/of verhelpen. Neem voor meer informatie over bioresonantie gerust contact op.

Wilt u meer informatie?