Holistische geneeskunde

Holistische geneeskunde: Wat is het precies?

Holistische geneeskunde behandelt de mens als geheel, en niet enkel de plek waar de klacht bestaat. Veel klachten komen namelijk voort uit een disbalans in het lichaam, en moeten bij de wortel worden aangepakt. Waar reguliere artsen vaak aan symptoombestrijding doen door middel van medicijnen, richt holistische geneeskunde zich juist op het herstellen van het evenwicht in het lichaam. Het lichaam kan op deze manier zichzelf herstellen en gezond blijven. Een holistisch behandelaar zoekt dus daadwerkelijk naar de oorzaak van de klacht in plaats van het symptoom te willen maskeren. Uiteindelijk is het doel van deze behandeling hetzelfde als bij een reguliere arts (vrij zijn van klachten), maar de manier waarop is heel anders.

Wat kunnen we behandelen met holistische geneeskunde?

In principe kan een breed scala aan klachten met holistische geneeskunde worden behandeld. U kunt in onze praktijk terecht met zowel lichamelijke als psychische klachten, want beiden vinden vaak hun oorsprong in een disbalans in het lichaam. Dit kan veroorzaakt worden door stress, een ongezonde leefstijl of een verstoring in de samenwerking tussen lichaam en geest. Niet voor niets hebben mensen met psychische klachten ook vaak lichamelijke klachten, deze gaan hand in hand. U kunt dan wel de symptomen ervan bestrijden met medicijnen, maar het is juist de bedoeling dat de oorzaak wordt aangepakt. Dit is precies wat wordt bereikt met holistische geneeskunde. Het lichaam wordt weer in balans gebracht, en als logisch gevolg daarvan verdwijnen de klachten.

Holistische geneeskunde

De holistische behandelwijzen

In onze praktijk kunt u terecht voor diverse, holistische behandelwijzen. Bioresonantie bijvoorbeeld, wat betrekking heeft op de frequenties van uw lichaam. Elk weefsel, elke ziekte, virus en bacterie heeft zijn eigen trilling. Met behulp van bioresonantie kunnen de ongezonde trillingen in het lichaam worden vervangen door gezonde trillingen, waardoor het lichaam herstelt. Ook kunt u bij ons terecht voor bio energetische therapie. Daarbij ligt de focus op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. U leert de signalen van uw lichaam herkennen en we herstellen de natuurlijke energiestroom van het lichaam. Welke vorm van holistische geneeskunde past bij u is afhankelijk van uw klachten. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden, we leggen u graag uit wat we voor u kunnen betekenen.

Wilt u meer informatie?